8-daagse  Rondreis in Marokko

 

 

 

Reisdata: 30 november t/m 7 december 2019

Webpromo.png

Ga mee met een bijzondere rondreis door het sprookjesachtige Marrakech en adembenemende Zuid-Marokkaanse landschap in een super leuke en inspirerende groep waarmee jij nieuwe impressies kan opdoen en jezelf verder kan ontwikkelen.

 

Tijdens deze reis ontdenk je vruchtbare oases vol dadelpalmen, het machtige Atlasgebergte, authentieke uit leem opgetrokken berberdorpjes en versterkte kasbah's die elkaar afwisselen.
Beleef je eigen kamelenrit en een overnachting in de zandduinen van de onmetelijke Sahara-woestijn en keer gemotiveerd en rijkelijk gevuld terug!

€699 p.p.

01

01/12/2019  - Marrakesh    

" Fascinerend Marrakesh" 

​​

Bij aankomst op de luchthaven van Marrakesh Menara word je opgehaald door onze chauffeur die je naar het hotel zal brengen in Marrakesh. Nadat je ingecheckt bent, gaan we richting de patio van Comptoir Darna waar de welkomstmeeting en introductieronde zal plaatsvinden.

 

Hierna gaan we naar restaurant gedeelte van “Comptoir Darna” waar we onder het genot van Marokkaanse spektakel gezamenlijk zullen dineren (incl.).

Na diner & entertainment word je teruggebracht naar het Hotel 

02

01/12/2019  - Marrakesh    

" Fascinerend Marrakesh" 


Na het ontbijt worden jullie gebracht naar de fitnessschool, waar je de tijd krijgt om oefeningen te doen onder begeleiding van een personal trainer.

 

Na het sporten keer je terug naar het hotel om je lekker op te frissen. Na het opfrissen haalt de chauffeur ons op voor de privéfietstour waar onze Nederlandstalige gids je mee neemt op een ontdekkingstocht langs de highlights van de stad. Deze fietstour door Marrakesh duurt 3 uur en is ideaal voor een eerste kennismaking met de stad. Tijdens deze tocht krijg je namelijk in een korte tijd een goed overzicht van de stad en krijg je plekken te zien die je absoluut niet mag missen. De enthousiaste gids neemt je mee door de smalle straatjes van de oude binnenstad en langs een aantal leuke bezienswaardigheden zoals de Kasbah wijk met de Saadische graven, het Bahia paleis en de Koutoubia moskee. 

 

Na het fietsen lopen we richting Djemaa el fna plein, het kloppende hart van Marrakesh. Dit plein is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoedmonument. Op deze locatie die recht uit een 1001 sprookje lijkt te komen kan iedereen vrij de kleurrijke souks (markten) bezoeken, van de overvloed aan entertainment op het plein genieten zoals vurige dansers, enthousiaste muzikanten, kruidendokters en de geheimzinnige slangenbezweerders en tot slot genieten van een heerlijk diner (excl.). 

 

In de avond brengt de chauffeur je terug naar het hotel. 

03

02/12/2019  - Marrakesh - Dades Vallei   

"Oude karavaanroute richting Saharawoestijn 1/4


‘s Ochtends vertrekken we met een luxe minibus richting het prachtige Atlasgebergte van Tizin Tichka (2260 m hoogte). Tijdens de excursie komen we mooie toppen van bergen met prachtige Berbersdorpen tegen. Eenmaal aangekomen in Ait Ben Haddou bekijken we de Kasbah van Ait Ben Haddou (UNESCO-werelderfgoed) die omringt is met amandelbomen. Een prachtige locatie, die als set voor meerdere films/series is gebruikt zoals The Mummy, The Gladiator, The Game of Trhones enz. Hier lunchen we en is er gelegenheid om prachtige foto’s te maken van de omgeving. De overnachting vindt plaats in ​auberge dades ​of vergelijkbaar. 

04

03/12/2019  - Dades Vallei/ Merzouga

"Oude karavaanroute richting Saharawoestijn 2/4

Na het ontbijt krijg je een rondleiding van onze lokale gids door het dorp met een bezoek aan de kloof. Zodra de kleine tour voorbij is rijden we richting Tinejdad waar wij gaan lunchen. Na de lunch rijden we nog richting Erfoud. Onderweg bezoeken we oude putten met ondergrondse kanalen en zetten ons route voort naar Merzouga. Hier staan de kamelen ons op te wachten voor een rit door de zandduinen tijdens een prachtige zonsondergang. Diner en overnachting in het kamp aan de voet van de duinen.

05

04/12/2019  - Merzouga/ Tamnougalt

"Oude karavaanroute richting Saharawoestijn 3/4

Vroeg in de ochtend kunnen we genieten van de prachtige zonsopgang boven het glooiende geel/rode duinenlandschap van Merzouga. Een ervaring die je nooit zult vergeten! Op de kameel keren we in de ochtend weer terug naar het hotel aan de voet van de zandduinen, waar je vervolgens kan ontbijten.

 

Na het ontbijt begint onze reis terug richting Marrakesh.  

Terwijl we koers zetten richting Ouarzazate rijden we langs de dorpen Tafilalt, Massif Bougafer, Alnif, Tazarine en Tamnougalt. We rijden langs de Draa vallei die bekend staat als de route naar Zagora. Bij aankomst in Tamnougalt zullen we overnachten en dineren in een hotel aan de rand van de Draa vallei. 

06

05/12/2019  -Tamnougalt/ Marrakesh  

"Oude karavaanroute richting Saharawoestijn 4/4

Langs fraaie rotspartijen klimmen wij via kronkelwegen en de pas Tizi n’Tinififft de Draa Vallei weer uit. Vanaf Ouarzazate rijden we weer dwars door het Hoge Atlasgebergte over de pas Tizi n’Tichka terug naar Marrakesh. Overnachting in een ​Riad(= Traditioneel Marokkaans huis/paleis met binnenplaats/tuin gevestigd in het midden van het centrum

07

06/12/2019  - Marrakesh / Ouzoud waterfalls

"It's almost time to leave"

Deze dag kan je volledig zelf invullen of meegaan met de Ouzoud waterval dag excursiewaar je omringd wordt door wilde apen en een prachtig omgeving (excl.). Overnachting in een ​Riad (= Traditioneel Marokkaans huis/paleis met binnenplaats/tuin gevestigd in het midden van het centrum)

08

07/12/2019  - Marrakesh/ Nederland 

"Bye Marrakech, time to go home" 

In de ochtend heb je vrije tijd om het een en ander nog snel te doen, vervolgens brengt de chauffeur je vanuit de Riad naar de luchthaven. Bij aankomst in Nederland ontvangt iedereen een leuke Goodie Bag. De bus transfer staat dan ook meteen klaar om de reizigers die een transfer hebben geboekt naar Centraal Station van Rotterdam/Den Haag te brengen. ​

1.

1.

Retourvlucht:

Vliegtickets van en naar Marrakesh

met handbagage van 10kg.

2.

Retourvlucht:

Vliegtickets van en naar Marrakesh

met handbagage van 10kg.

3.

Logies & ontbijt:

- 2x overnachting in een hotel in Marrakesh

- 2x overnachting in een riad in Marrakesh

-1x overnachting in Dadèsvallei, Berber Hotel 

-1x overnachting in Merzouga, in een hotel aan de rand van de woestijn/ tentenkamp in de woestijn

-1x overnachting in Tamnougalt, midden in de palm vallei 

4.

Lunch & diner:

- 30 november/ dag van aankomst (diner)

- 2 t/m 5 december gedurende excursie

  naar de saharawoestijn (lunch in picknickvorm & diner)

5.

Excursies:

-Bezoek aan de kasbah Ait Ben Haddou (UNESCO-werelderfgoed)

-Bezoek aan de Dadèsvallei en de Todrakloof 

-Kamelenrit in de woestijn 

-Fietsexcursie met NL-gids. 

- Bezoek aan de Saharawoestijn

6.

Reisbegeleider & Reisschema met tijden

(Engelstalig, Nederlandstalig, Spaanstalig en Papiamento)

Inbegrepen

1.

2.

3.

5.

Ruimbagage:

-Ruimbagage/ handbagage boven de 10kg 

(Optioneel bij te boeken)

Drinken:

- Kosten voor drankjes zijn voor eigen rekening m.u.v de welkomstdiner op de dag van aankomst. 

Lunch & diner in Marrakesh:

- 1, 6 en 7  december ben je zelf verantwoordelijk voor je lunch en diner.

Entreegelden:

- De entreegeld van bezienswaardigheden of excursies die niet in dit pakket zijn opgenomen zijn voor eigen rekening.

Niet-Inbegrepen

179.jpg