HOE KAN IK DEELNEMEN AAN DE BLACK TRAVEL MOVEMENT?

Als je reist dan neem je al deel aan de Black Travel Movement. Door meer te reizen en vrienden en kennissen uit dezelfde gemeenschap te motiveren om dit ook te doen draag jij ook een steentje bij aan de groei van de Black Travel Movement. Daarnaast kan je ook je reisfoto’s op social media delen, hiermee motiveer je ook anderen om de wereld te gaan ontdekken. 

 

DISCRIMINEERT MELANATED RAVELS & TOURS MENSEN MET EEN ANDER ETNISCH ACHTERGROND?

Nee, absoluut niet! Het is gewoon een reisorganisatie die zich voornamelijk focust op de Black Travel Movement, juist om dat deze groep niet genoeg aandacht krijgt in de reisindustrie.  Evita Robinson die ook een organisatie binnen de Black Travel Movement leidt heeft hier een hele mooie antwoordt op, namelijk: “als een blank gezicht op een marketingcampagne van een product ons niet ontneemt om het product te gebruiken, waarom zou het zien van een donker gezicht dat voor jou moeten betekenen?

 

Met andere woorden, wij organiseren groepsreizen en reizen op maat voor iedereen die hier interesse in heeft! Wij hebben ook erg bewust gekozen voor de naam Melanated Travels & Tours, Melanine staat namelijk voor een stofje in je lichaam wat de aanmaak van bruine tinten in je huidskleur zorgt. Iedereen heeft dit in zijn lichaam, echter verschilt de hoeveelheid melanine per persoon.​

 

BETAAL IK ALS ALLEENREIZENDE EEN TOESLAG?

Reis je alleen dan deel je in principe je kamer met een of twee alleenreizende reisgenoten van hetzelfde geslacht. Mocht het vanwege de groepssamenstelling zo uitkomen dat je in een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan hoef je daarvoor niet extra te betalen. Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer dan kunnen wij dat - indien beschikbaar - tegen een toeslag voor je regelen. Voor meer informatie voor de hoogte van deze toeslag moet je contact opnemen.

 

MET WIE WERKT MELANATED RAVELS & TOURS SAMEN OP HET GEBIED VAN VACCINATIES?

Voor vaccinaties werkt Melanated Travels & Tours samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt.
 

ZIJN ER LEEFTIJDSGRENZEN VERBONDEN AAN DE GROEPSREIZEN?

Dit is vaak afhankelijk van de intensiteit of thema van de groepsreis. We hebben groepsreizen die speciaal voor bepaalde leeftijdsgroepen of geslachten zijn, houd hiervoor per reis goed de aangegeven leeftijdsgroep in de gaten. De meeste reizigers komen uit de leeftijdsgroep van 18 tot 50 jaar, maar een hogere of lagere leeftijd hoeft zeker geen bezwaar te zijn.  

                                                   

WORDEN ER EISEN GESTELD AAN DE GEZONDHEID EN DE CONDITIE VAN DE REIZIGERS?

Iedereen die beschikt over een normale conditie en gezondheid is in principe in staat om een reis met Melanated Travels & Tours te maken. Wij verwachten echter wel een positieve vibe, sportieve instelling, gezonde dosis aanpassingsvermogen en een gedrag dat niet storend is voor de rest van de groepsreizigers of de lokale bevolking.

Ben je bekend met gezondheidsproblemen, dan raden we altijd aan om vóór boeking je huisarts te raadplegen en kenbaar te maken welke reis je gaat maken.

 

WAARIN VERSCHILT EEN FAMILIEREIS VAN EEN REGULIERE GROEPSREIS?

De familiereizen van Melanated Travels & Tours  zijn volgens dezelfde uitgangspunten opgezet als de reguliere groepsreizen. De bestemmingen zijn echter speciaal geselecteerd om zowel groot als klein te vermaken; de groepen bestaan uit maximaal 20 deelnemers. De groepsreizen worden zoals altijd begeleidt door een 1 of 2 Afro-Nederlandse reisbegeleiders en eventueel een lokale partner. Melanated Travels & Tours voorziet tijdens de familiereizen ook in een gecertificeerde Nederlandstalig oppas die op de kinderen kan letten zodat de ouders een moment voor zichzelf kunnen nemen. De oppasbedrag zit al inbegrepen in de pakketprijs van de kinderen. 

 

Indien de ouders meer oppasuren willen opnemen, kunnen zij hun verzoek op locatie min. 24-uur van tevoren bij de reisbegeleider indienen.

Terwijl de ouders genieten van hun tijd samen, volgt de oppas van Melanated Travels & Tours  een aangepaste kinderprogramma met de kinderen. 

Over de inhoud van dit programma krijgt u meer informatie wanneer u boekt of er vooraf specifiek naar vraagt.


De familiereizen zijn geschikt voor ouders met kinderen van 2 tot 14 jaar, maar ook voor oudere kinderen is er genoeg te beleven. In overleg kunnen wij besluiten of een bepaalde bestemming ook geschikt is voor iets jongere kinderen. De familiereizen van Melanated Travels & Tours worden altijd in de schoolvakanties aangeboden, daarnaast zijn de reistijden zo kort mogelijk en wordt er overnacht in goede hotels, die vaker dan gemiddeld beschikken over een zwembad.

 

ZIJN DE MAALTIJDEN IN DE REISSOM INBEGREPEN?

Smaken verschillen net zo erg als de inhoud van ieders portemonee, bij onze reizen krijg je de kans verschillende culinaire specialiteiten te proeven die passen bij jou eigen bestedingsruimte. Ontbijt is vaak bij de prijs inbegrepen. Is dit niet het geval dan kun je kiezen tussen een ontbijt in het hotel of in een leuk, lokaal restaurantje. Per reis kunt u zien of dit wel of niet is inbegrepen.  Wij geloven dat de vrijheid voor een en ieder om zijn eigen menukaart te bepalen zal leiden naar betere tevredenheid, daarom zijn de overige maaltijden niet bij de prijs inbegrepen. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer je gaat eten, met of zonder (een deel van) de groep. Bij het boeken van een reis kan je zien of er sprake is van een bepaalde uitzondering m.b.t de maaltijden bijvoorbeeld bij een welkomst- of afscheidsdiner. 

ZIJN DE EXCURSIES INBEGREPEN BIJ DE GROEPSREIZEN?
Het excursieprogramma is bij de reis inbegrepen, tenzij anders is aangegeven.

 

Entreegelden die bij het excursieprogramma horen zijn exclusief.


Tijdens het boeken is het mogelijk om aan te geven of je een excursiepakket (inclusief entreegelden) bij wilt boeken. Als je gelijk tijdens de boeking aangeeft deel te willen nemen aan de excursies profiteer je van groepskorting, echter kan je bij veel van onze reizen ter plaatse (optionele) excursies boeken tegen het op dat moment beschikbare tarief. Bij elke reis vindt je een overzicht van alle (mogelijke) excursies. 

Wij raden u uiteraard aan om deze excursiepakket vooraf af te nemen, zo hoeft u op de bestemming nergens meer zorgen om te maken.

 ​

WAT IS GEGARANDEERD VERTREK?
Gegarandeerd vertrek betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal deelnemers. Boekt u een reis met gegarandeerd vertrek, dan bent u er zeker van dat uw reis definitief doorgaat!

KAN IK VOORKEUREN DOORGEVEN?

Aan speciale wensen die bij de boeking kenbaar worden gemaakt, zal Melanated Travels & Tours zo veel mogelijk proberen te voldoen. Helaas is Melanated Travels & Tours hierbij afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener, zoals de vervoerder en de accommodatieverschaffer. Voorkeuren kunnen wij dan ook niet garanderen.

Veelgestelde vragen