Melanated Travels & Tours is een reisorganisatie gespecialiseerd in groepsreizen en reizen op maat voor Afro-Nederlanders. Dit zijn voornamelijk mensen afkomstig uit de Caraïbisch gebied, Zuid-Amerika en Afrika die in Nederland woonachtig zijn. 

 

Het initiatief om Melanated Travels & Tours te beginnen komt voort uit de Black Travel Movement. 

De Black Travel Movement daagt iedereen met een kleurtje uit om hun angsten te overwinnen, dromen na te jagen en ervaren wat deze wereld te bieden heeft. Mensen met een kleurtje hebben namelijk ook behoefte aan reizen! En wij kunnen zelf een grote rol spelen in het verbreken van het negatieve stereotype die ons met de jaren is gegeven. 

 

Voor vele jaren heerste er een misverstand dat mensen van kleur niet reizen. Er werd altijd gedacht dat wij liever thuisbleven binnen ons eigen samenleving in plaats van het gene wat we kennen te verlaten opzoek naar nieuwe avonturen, nieuwe belevingen en ons te onderdompelen in nieuwe culturen. Met de komst van de Black Travel Movement begint deze mythe eindelijk te verdwijnen.  Steeds meer mensen met verschillende melanin tinten uit verschillende landen gaan op ontdekking en verrijken zichzelf met wat deze wereld te bieden heeft. 

 

In landen zoals Amerika en Engeland ontstaan steeds meer mensen die groepsreizen organiseren speciaal voor deze doelgroep. Helaas is er in Nederland hier nog vrij weinig van te merken. De huidige reiswereld is eigenlijk niet echt op melanin reizigers afgestemd, de media weergeeft altijd wel een westers persoon die bijvoorbeeld van de zonsondergang aan de rand van een infinity pool geniet. Psychologisch gezien geeft dit mensen met een kleur het gevoel dat zij niet horen te reizen. Hierin wil Melanated Travels & Tours als onderdeel van de Black Travel Movement een verschil maken in Nederland. 

Wij zijn als melanin reizigers namelijk ook geïnteresseerd in het bezoeken van bestemmingen die nieuwsgierigheid opwekken; waar wij ons verbonden mee voelen; of de mogelijkheid biedt om uitgedaagd te worden en buiten onze comfort zone te stappen en getransformeerd te worden vanbinnen.  Net zoals ieder ander groep die reist, wilt ook de melanin gemeenschap in Nederland weg van de sleur van hun dagelijkse leven om te genieten van wat deze wereld hen te bieden heeft. 

 

Met een populatie van 700.000 afro-Nederlanders is ook Nederland toe aan een reisorganisatie die de belangen en behoefte van deze doelgroep behartigd. Melanated Travels & Tours is de eerste reisorganisatie die groepsreizen en reizen op maat voor deze gemeenschap in Nederland verzorgt. 

Image by Briona Baker
Image by Joseph Kellner

Missie

Wij geloven dat een reis een verrijkende ervaring hoort te zijn. Ons doel is om jou als Afro-Nederlander niet alleen een vakantie te bezorgen, maar jou het verhaal van het leven zelf, de cultuur, de historie en de natuur die erbij hoort te laten ontdekken, waardoor jij geïnspireerd en met nieuwe connecties terugkeert naar huis.

 

Wij scheppen voor de Melanin Community in Nederland de juiste voorwaarden waarbij inspiratie en waardering tot leven komen. Wij bieden dus in het kort kwalitatieve reizen aan die aanzetten tot verdieping en ontmoeting met respect voor de lokale cultuur en natuur, zodat zowel jij als reiziger als de gastbevolking een positieve impact kan ervaren.

Visie

Melanated Travels & Tours streeft naar een wereld waarin de Afro-Nederlanders vaker op reis gaan en meer besef hebben van cultureleverschillen in de wereld en deze ervaringen gebruiken om zich persoonlijk verder te ontwikkelen en van meerwaarde te zijn in de Nederlandse maatschappij.  

 

Wij willen de reisorganisatie zijn die Afro-Nederlanders motiveert om meer uit hun leven te halen en de wereld te ontdekken. Doormiddel van superleuke, gezellige en vooral inspirerende groepsreizen samen te stellen in samenwerking met de lokale bevolking van verschillende bestemmingen bieden wij culturele reizen binnen en buiten de gebaande paden aan en geloven wij dat onze klanten op deze manier een bredere kijk op het leven krijgen. 

 

Unknown.jpg

De eigenaresse van Melanated Travels & Tours, Sharelis Martis, reist zelf al jaren rond, opzoek naar nieuwe geweldige ervaringen. Door haar brede praktijkervaring in verschillende landen te combineren met haar studie Tourism Management ben je verzekerd van een goede reisadvies en -begeleiding. – Een reis om nooit meer te vergeten. 

over ons